طرز تهیه روغن حیوانی

روغن حیوانی زرد یا روغن حیوانی کرمانشاهی، به حق لقب پادشاه روغنهای خوراکی را یدک میکشد. عطر و طعم این روغن، آن را به انتخاب اول بسیاری از افرادی تبدیل کرده است که به دنبال تغذیه سالم و طبیعی هستند. طرفداران این روغن، به خواص بینظیر آن و طعم فوقالعادهای که به غذاها میبخشد، واقف هستند.
تهیه روغن حیوانی کار چندان پیچیده ای نیست ،اما فوت و فن های خاص خودش را دارد. مردم کرمانشاه در این زمینه تبحر خاصی دارند و همین باعث شده روغن کرمانشاهی شهرت و محبوبیت زیادی پیدا کند.ما در این جا قصد داریم با تمام نکات و ریزه کاری های آن ،روش تهیه روغن حیوانی به سبک کرمانشاهی را به شما آموزش دهیم.با این آموزش شما نیز میتوانید روغنی خوش عطر و طعم در خانه تهیه کنید . در ادامه مراحل تهیه این روغن را به طور کامل به شما آموزش میدهیم با ما همراه باشید.
طرز تهیه روغن حیوانی
نکته ای که باید قبل از آموزش تهیه روغن حیوانی از کره بدانید این است که روغن حیوانی را با روغن دنبه اشتباه نگیرید. خیلی از افراد روغن حیوانی تهیه شده از کره را با روغن دنبه اشتباه می گیرند! توجه داشته باشید که روغن حیوانی کرمانشاهی روغنی است که از کره گوسفندی یا گاوی تهیه می شود در حالی که روغن دنبه روغنی است که از آب کردن دنبه گوسفندی تهیه میشود و کاملاً متفاوت از روغن حیوانی است.
مواد لازم برای تهیه روغن حیوانی زرد
-
- کره حیوانی گوسفندی یا گاوی محلی
- تابه یا قابلمه استیل و نچسب
قبل از هر چیز توجه داشته باشید که از قابلمه ای استفاده کنید که حجمی حداقل ۲ تا ۳ برابر حجم کره تهیه شده داشته باشد .دلیل این کار جلوگیری از سر رفتن کف تولید شده روی سطح کره هنگام ذوب شدن است.
مراحل تهیه روغن حیوانی زرد از کره
مرحله اول: ذوب کردن کره است.
ابتدا کره حیوانی محلی که تهیه کرده اید را به قسمتهای کوچکتر تبدیل کنید این کار برای یکنواخت شدن مرحله ذوب کره انجام می شود.
حال تکه های کره را داخل قابلمه ریخته و آن را روی شعله گاز قرار دهید. درجه حرارت را در ابتدای کار روی حالت متوسط قرار دهید و پس از چند دقیقه از آب شدن کره درجه حرارت را کمتر کنید و اجازه دهید با همان حالت تمام کره ذوب شود.
مرحله دوم: جدا کردن کف از سطح کره ذوب شده
همانطور که می دانید همراه کره مقداری آب و دوغ نیز وجود دارد. هنگام ذوب شدن کره با بالا رفتن دمای آن پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آب موجود در کره شروع به تبخیر می کند .با بالا رفتن دما و جوشیدن کره ذوب شده، دوغ همراه کره نیز به همراه حباب به سطح روغن می آید و کف سفید رنگی روی سطح روغن ایجاد میکند که در تصویر مشاهده میکنید.
کاری که باید انجام بدهید برداشتن قسمت سفید رنگ یا همان دوغ همراه کره با کمک یه قاشق از سطح روغن است .این مرحله با توجه به میزان کرهای که آب می کنید ممکن است طولانی تر شود لذا برای شفاف شدن روغن حیوانی صبور باشید و سعی کنید تمامی دوغ را از دست روغن جدا نمایید.
مرحله سوم: جداکردن دوغ های ته نشین شده
هنگام جوشاندن روغن، از هم زدن آن خودداری کنید. دلیل این امر آن است که مقداری دوغ در ته ظرف تهنشین می شود. هم زدن روغن در این مرحله باعث میشود دوغ با روغن مخلوط شده و شفافیت روغن از بین برود.
برای جدا کردن دوغ ته نشین شده ، پس از جدا کردن دوغ از سطح روغن و زمانی که دیگر کف سفید یا همان دوغ روی سطح روغن ایجاد نشد شعله را خاموش کنید واجازه دهید روغن کاملاً سرد و جامد شود. سپس با ایجاد یک سوراخ کوچک در روغن ، میتوانید دوغ ته ظرف را به راحتی خارج کنید
حالا روغن حیوانی خالص و خوش طعم شما آماده ست که به ظرف مورد نظرتان انتقال دهید
توجه: از گرم کردن مجدد روغن خودداری کنید چون عطر و طعم روغن را کاهش می دهد .اجازه دهید روغن در دمای محیط از حالت جامد خارج شود تا راحت تر به ظرف انتقال داده شود.
مرحله چهارم: نگهداری از روغن حیوانی
بسیار مهم است که روغن حیوانی را در چه ظرفی نگهداری کنیم و یا حتی روغن حیوانی را چگونه نگهداری کنیم؟
کرمانشاهی ها از قدیم تا به الان از ظرفی استفاده میکنند که نه تنها عطر روغن حیوانی در گذر زمان کم نمیشود بلکه آن را خوش عطر تر میکند. برای دانستن این ترفند قدیمی میتوانید مقاله ی نحوه نگهداری روغن حیوانی را مطالعه کنید.
چند نکته در مورد گرفتن روغن حیوانی از کره در منزل:
- اگر ظروف مناسب برای نگهداری از روغن در منزل را ندارید ترجیحا سعی کنید روغن کمتری را آماده کنید تا گذر زمان موجب از دست رفتن رایحه و طعم عالی آن نشود
- برای تهیه روغن زرد کرمانشاهی از کره گاوی، برخی از افراد از آرد جهت جذب کامل دوغ در مراحل تولید روغن استفاده می کنند که ما کرمانشاهیان خیلی این مورد را پیشنهاد نمی کنیم.
- روغن حیوانی را می توانید با کره گاوی یا کره گوسفندی تهیه کنید.آنچه باعث خوش طعمی و عطر بوی عالی در روغن حیوانی میشود، نوع کره ایست که تهیه می کنید.لذا سعی کنید بهترین و باکیفیت ترین کره محلی را برای داشتن روغن حیوانی تهیه کنید.
- توصیه ما برای تهیه روغن حیوانی ،فصل بهار است.چرا که کره محلی تولید شده در این فصل به دلیل تغذیه گوسفندان از گل های خوش عطر بهاری، طعمی بی نظیر دارد و در نتیجه روغنی با عطر و طعم ممتاز بدست می آید.با انتخاب کره بهاری شما میتوانید از مرغوب ترین روغن حیوانی بهره مند شوید
برند بویان برای تولید روغن حیوانی اصیل، از بهترین کره های محلی استفاده میکند که توسط عشایر و روستاییان کرمانشاهی با رعایت کامل موازین بهداشتی تهیه میشوند. فرایند تولید روغن در بویان کاملا بهداشتی بوده و تحت نظارت کارشناسان بهداشت و متخصصین کار آزموده انجام میگیرد، تا شما با خیالی آسوده روغن حیوانی اصل کرمانشاهی با کیفیتی عالی را خریداری کنید .
بویان در میان مردم کرمانشاه از محبوبیت و شهرت بالایی برخوردار است و این نشان دهنده کیفیت و اصالت محصولات آن است.
در ادامه شما را با انواع روغن حیوانی آشنا میکنیم تا بتوانید با توجه به ذائقه ی خود روغن مورد نظرتان را انتخاب کنید و خرید کنید
شناخت انواع روغنهای حیوانی و ویژگیهای آنها
. این روغنها به انواع مختلفی تقسیمبندی میشوند. هر یک از این انواع، ویژگیها و کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند.
- روغن گوسفندی: این نوع روغن معمولاً رنگ زرد متمایل به سفید داشته و عطری تندتر و طعم خالصتری نسبت به روغن گاوی دارد. روغن گوسفندی به دلیل عطر و طعم قوی خود، برای طعمدار کردن غذاها و استفاده در برخی از غذاهای سنتی بسیار مناسب است.
- روغن گاوی: روغن گاوی رنگ زرد پررنگتری دارد و عطری ملایمتر و طعمی همه پسندتر از روغن گوسفندی دارد. این روغن به دلیل طعم ملایم خود، برای استفاده در انواع مختلف غذاها، از جمله پخت و پز و سرخ کردن، مناسب است.
- روغن مخلوط (گاوی و گوسفندی): این نوع روغن ترکیبی از روغن گاوی و گوسفندی است. روغن مخلوط، ترکیبی از عطر و طعم بینظیر روغن گوسفندی و عطر ملایم روغن گاوی را دارا بوده و خواص بسیار زیادی از هر دو نوع روغن را در خود جای داده است. عطر و طعم دلنشین این روغن، آن را برای استفاده در انواع غذاها بسیار مناسب کرده است.
سخن پایانی
روغن حیوانی به علت دارا بودن انواع ویتامین های محلول در چربی می تواند جزو بهترین روغن ها و باکیفیت ترین آنها محسوب می شود . همانطور که دیدید می توان این روغن را به راحتی در منزل تهیه کنید و برای داشتن روغن حیوانی خوش عطر و طعم کافیست از کره محلی مناسبی استفاده کنید و آن را در محل مناسب نگهداری کنید.تجربه طعم عالی غذای ایرانی با استفاده از روغن حیوانی خصوصا روغن حیوانی کرمانشاهی، چند برابر می شود و مطمئنا شما را طرفدار استفاده بیشتر از این روغن می کند.
امیدواریم همیشه از صرف کردن غذای ایرانی با کیفیت لذت ببرید و تجربه های آشپزی فوق العاده ایی با محصولات اورگانیک و سالم غذایی ما داشته باشید.
در پایان اگر روشی غیر از روش معرفی شده در این نوشته را برای تولید روغن حیوانی در منزل استفاده کرده اید و یا تجربه لذت بخشی از مصرف روغن حیوانی کرمانشاهی داشتید، خوشحال می شویم آن را با ما و دوستانتان در پایین این صفحه به اشتراک بگذارید.
برای دریافت تخفیف، کلمه mashkah را هنگام تسویه حساب در بخش کد تخفیف وارد کنید