عمومی, مقالات روغن

طرز تهیه روغن حیوانی

طرز تهیه روغن حیوانی خانگی

روغن حیوانی زرد یا روغن حیوانی کرمانشاهی را می توان به نوعی پادشاه روغن های خوراکی از لحاظ طعم و عطر نامید.دوست داران و طرفداران این نوع روغن غالبا  افرادی هستند که به سلامت خود اهمیت می دهد و سعی در مصرف مواد غذایی سالم را دارند.روغن حیوانی کرمانشاهی را می توان در چهار مرحله تهیه نمود و روش تولید آن بسیار ساده است که حتی شما در منزل نیز می توانید آن را به راحتی انجام دهید.

طرز تهیه روغن حیوانی

نکته ای که باید قبل از آموزش تهیه روغن حیوانی از کره بدانید این است که روغن حیوانی را با روغن دنبه اشتباه نگیرید.  خیلی از افراد روغن حیوانی تهیه شده از کره را با روغن دنبه اشتباه می گیرند! توجه داشته باشید که روغن حیوانی کرمانشاهی روغنی است که از کره گوسفندی یا گاوی تهیه می شود در حالی که روغن دنبه روغنی است که از آب کردن دنبه گوسفندی تهیه می‌شود و کاملاً متفاوت از روغن حیوانی است.

نحوه نهیه روغن حیوانی کرمانشاهی

مواد لازم برای تهیه روغن حیوانی زرد

    • کره حیوانی گوسفندی یا گاوی محلی
    • تابه یا قابلمه استیل و نچسب 
    • صافی ریز با حداقل سه لایه پارچه مخصوص یا همان پارچه تنظیف 

قبل از هر چیز توجه داشته باشید که از قابلمه ای استفاده کنید که حجمی حداقل ۲ تا ۳ برابر حجم کره تهیه شده داشته باشد .دلیل این کار جلوگیری از سر رفتن کف تولید شده روی سطح کره هنگام ذوب شدن است. 

مراحل  تهیه روغن حیوانی زرد از کره

مرحله اول: ذوب کردن کره است.

ابتدا کره حیوانی محلی که تهیه کرده اید را به قسمتهای کوچکتر تبدیل کنید این کار برای یکنواخت شدن مرحله ذوب کره انجام می شود.  

حال تکه های کره را داخل قابلمه ریخته و آن را روی شعله گاز قرار دهید. درجه حرارت را در ابتدای کار روی حالت متوسط قرار دهید و پس از چند دقیقه از آب شدن کره درجه حرارت را کمتر کنید و بگذارید با همان حالت تمام کره ذوب شود.  

 مرحله دوم: جدا کردن کف از سطح کره ذوب شده  

 همانطور که می دانید همراه کره مقداری آب و دوغ نیز وجود دارد. هنگام ذوب شدن کره با بالا رفتن دمای آن پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آب موجود در کره شروع به تبخیر می کند .با بالا رفتن دمای و غُل خوردن کره ذوب شده، دوغ همراه کره نیز به همراه حباب به سطح روغن می آید.

ذوب کردن کره

کاری که باید انجام بدهید برداشتن قسمت سفید رنگ یا همان دوغ  همراه کره با کمک یه قاشق از سطح روغن است .این مرحله با توجه به میزان کره‌ای که آب می کنید ممکن است طولانی تر شود لذا برای شفاف شدن روغن حیوانی صبور باشید و سعی کنید تمامی دوغ را از دست روغن جدا نمایید.

 

مرحله سوم: عبور دادن روغن از صافی

پس از اینکه تمامی کف را از سطح روغن جدا کردید شعله را خاموش کنید و بگذارید روغن ۳ تا ۵ دقیقه خنک شود سپس کره حرارت دیده را از یک صافی( سه لایه از جنس پارچه تنظیف ) عبور دهید تا تمام ناخالصی های همراه روغن در این مرحله از روغن جدا شود.

 می توانید برای شفاف تر شدن روغن مرحله ۳ را دوباره تکرار کنید ولی توجه کنید که در این مرحله درجه حرارت باید کمتر باشد.

مرحله چهارم: نگهداری از روغن حیوانی

شاید برای شما هم سوال باشد که روغن حیوانی را در چه ظرفی نگهداری کنیم و یا حتی روغن حیوانی را چگونه نگهداری کنیم؟

و یا اینکه بپرسید چه ظرفی برای نگهداری روغن حیوانی مناسب است؟

نکته ای که در این مورد باید بدانید این است که چه عواملی باعث فاسد و یا خراب شدن روغن حیوانی می شود؟

هوا، رطوبت و نور خورشید  عواملی هستند که معمولاً موجب خرابی و فساد و نیز تغییر طعم و عطر روغن حیوانی می شوند شما برای نگهداری از روغن حیوانی باید از ظروفی استفاده کنید که روغن حیوانی را از این ۳ مورد دور نگه دارد.

پیشنهاد ما به شما استفاده از یکی از این سه روش برای نگهداری روغن حیوانی در خانه است : 

 روش اول و بهترین حالت برای نگهداری از روغن حیوانی کرمانشاهی یا روغن زرد حیوانی: استفاده از هیزه یا همان پوست گوسفند است که توسط عشایر تهیه می شود و مناسب ترین وسیله برای نگهداری روغن به حساب می آید.

استفاده از هیزه باعث می شود تا عطر و طعم روغن مدت بیشتری باقی بماند و حتی عطری بهتر از حالت اولیه پیدا کند.

هیزه - نگهداری روغن حیوانی

 روش دوم: استفاده از ظروف شیشه ای با درب قفل شونده است به طوری که هوا نتواند وارد ظرف شیشه ای شود.

 روش سوم: استفاده از کشکول ها یا ظروف مخصوص از جنس روحی جهت نگهداری از روغن حیوانی است.

کشکول، نگهداری روغن حیوانی

مراحل گفته شده طرز تهیه روغن حیوانی گوسفندی یا گاوی بود که شما به راحتی آن را در منزل انجام دادید و به یک روغن سالم شفاف و کاملاً طبیعی دست پیدا کردید.

چند نکته در مورد گرفتن روغن حیوانی از کره در منزل:

    • اگر ظروف مناسب برای نگهداری از روغن در منزل را ندارید ترجیحا سعی کنید روغن کمتری را آماده کنید تا گذر زمان موجب از دست رفتن رایحه و طعم عالی آن نشود  
    • روغن حیوانی را می توانید با کره گاوی یا کره گوسفندی تهیه کنید.آنچه باعث خوش طعمی و عطر بوی عالی در روغن حیوانی میشود، نوع کره ایست که تهیه می کنید.لذا سعی کنید بهترین و باکیفیت ترین کره محلی را برای داشتن روغن حیوانی تهیه کنید.
    • برای تهیه روغن زرد کرمانشاهی از کره گاوی، برخی از افراد از آرد جهت جذب کامل دوغ در مراحل تولید روغن استفاده می کنند که ما کرمانشاهیان خیلی این مورد را پیشنهاد نمی کنیم.

چند پیشنهاد برای خرید روغن حیوانی کرمانشاهی

روغن کرمانشاهی در سه نوع تولید میشود:

  1. روغن گوسفندی 
  2. روغن گاوی 
  3. روغن مخلوط گاوی گوسفندی

روغن گوسفندی خوشمزه تر و به نسبت عطر و طعم تیزتری دارد و رنگی زرد متمایل به سفید دارد  و قیمتی بالاتر نسبت به دو نوع روغن دیگه دارد.

 روغن گاوی  دارای طعم و رایحه ایی ملایم تر،  و رنگی زرد است و طرفداران مخصوص خود را دارد.

روغن مخلوط گاوی - گوسفندی روغنی است که از ترکیب این دو نوع روغن برای بدست آمدن رایحه و طعمی میانه و معتدل‌تر تهیه می شود  و به نسبت دو روغن قبلی در میان سایر شهرها طرفداران بیشتری دارد.

نکته دوم این است که ما تهیه روغن حیوانی را در فصل بهار و پاییز به شما توصیه می‌کنیم، زیرا کره محلی تولید شده در این فصول به دلیل چرای گوسفندان از گلهای خوش عطر و بوی بهاری،  خوش طعم تر هستند و در نتیجه روغن مرغوب و خوش عطر و بوی را می توان از آن تهیه کنید.

روغن گاوی گوسفندی

سخن پایانی

روغن حیوانی به علت دارا بودن انواع ویتامین های محلول در چربی می تواند جزو بهترین روغن ها و باکیفیت ترین آنها محسوب می شود . همانطور  که دیدید می توان این روغن را به راحتی در منزل تهیه کنید و برای داشتن روغن حیوانی خوش عطر و طعم کافیست از کره محلی مناسبی استفاده کنید  و آن را در محل مناسب نگهداری کنید.تجربه طعم عالی غذای ایرانی با استفاده از روغن حیوانی خصوصا روغن حیوانی کرمانشاهی، چند برابر می شود و مطمئنا شما را طرفدار استفاده بیشتر از این روغن می کند.

امیدواریم همیشه از صرف کردن غذای ایرانی با کیفیت لذت ببرید و تجربه های آشپزی فوق العاده ایی با محصولات اورگانیک و سالم غذایی  ما داشته باشید.

در پایان اگر روشی غیر از روش معرفی شده در این نوشته را برای تولید روغن حیوانی در منزل استفاده کرده اید و یا تجربه لذت بخشی از مصرف روغن حیوانی کرمانشاهی داشتید، خوشحال می شویم آن را با ما و دوستانتان در پایین این صفحه به اشتراک بگذارید.  

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *