طرز خوشبو کردن روغن حیوانی | روش‌های ساده و کاربردی

طرز خوشبو کردن روغن حیوانی کرمانشاهی

روغن حیوانی یا همان روغن زرد، یکی از سالم‌ترین و پرمصرف‌ترین چربی‌های سنتی در آشپزی ایرانی است که علاوه بر خواص فراوان، طعم خاصی به غذاها می‌بخشد. با این حال، برخی از افراد به دلیل بوی تند یا ناآشنای روغن حیوانی، در مصرف آن دچار تردید می‌شوند. خوشبختانه روش‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌تواند این مشکل را برطرف کرده و روغن حیوانی را خوشبو و دلنشین کند. در این مقاله به بررسی طرز حوشبو کردن روغن حیوانی با راهکارهای خانگی و سنتی برای خوشبو کردن روغن حیوانی می‌پردازیم تا بتوانید بدون نگرانی از بوی نامطبوع، از طعم و خواص بی‌نظیر این روغن طبیعی بهره‌مند شوید.

طرز خوشبو کردن روغن حیوانی روش‌های ساده و خانگی برای عطری دلنشین

روغن حیوانی، روح و جان بسیاری از غذاهای سنتی است. با این حال، برخی افراد ممکن است بوی آن را نامطلوب بدانند و به همین دلیل از استفاده از آن در آشپزی اجتناب کنند. به همین منظور، بسیاری از افراد به دنبال راه‌هایی برای بهبود عطر و طعم روغن حیوانی و از بین بردن بوی روغن حیوانی هستند تا بتوانند از خواص مفید آن بهره‌مند شوند.

 

طرز خوشبو کردن روغن حیوانی

طرز خوشبو کردن روغن حیوانی با گیاه چویر

یکی از روش‌های سنتی و اصیل کرمانشاهی‌ها برای خوشبو کردن روغن حیوانی، استفاده از گیاه معطر چویر (Ferulago angulata) است که طعمی بی‌نظیر به روغن می‌بخشد.

چویر؛ گیاه بومی و خوش‌عطر

چویر، گیاهی بومی ارتفاعات غرب ایران و به‌ویژه کرمانشاه، در فصل بهار به صورت خودرو رشد می‌کند. این گیاه معطر با عمر کوتاه یک ماهه، علاوه بر ایجاد عطر دلنشین، دارای خواص ضدقارچی و ضدباکتری است.

روش استفاده از چویر در روغن حیوانی

در کرمانشاه، طرز خوشبو کردن روغن حیوانی، چند شاخه چویر تازه را داخل یک پارچه تمیز یا کیسه پارچه‌ای می‌گذارند و آن را درون ظرف نگهداری روغن (هیزه) قرار می‌دهند.
همچنین می‌توانید چویر خشک شده را درون یک کیسه پارچه‌ای قرار داده و داخل روغن بگذارید. برای استفاده طولانی‌مدت، چویر را می‌توان خشک یا فریز کرد.

فواید چویر در روغن حیوانی

  • عطری دلنشین و قوی به روغن می‌دهد.

  • خواص ضدالتهابی، ضداسپاسم و ضد میکروبی دارد.

  • با استفاده از چویر، ماندگاری روغن حیوانی افزایش می‌یابد.

  • طعم غذاها را خوشمزه‌تر می‌کند و بوی نامطبوع روغن را کاهش می‌دهد.

استفاده از چویر در روغن حیوانی نه تنها طعم و عطر آن را بهبود می‌بخشد، بلکه خواص درمانی گیاه نیز به روغن منتقل می‌شود و تجربه‌ای سنتی و سالم از مصرف روغن حیوانی ارائه می‌دهد.

 

طرز خوشبو کردن روغن حیوانی

 

 

ترکیب روغن حیوانی

یکی دیگر از راه‌ها برای خوش طعم شدن روغن حیوانی، استفاده از روغن حیوانی با عطر ملایم‌تر است. همان‌طور که می‌دانید، روغن حیوانی دو نوع دارد(گوسفندی و گاوی) که هر کدام عطر و طعم مخصوص به خود را دارند. یکی از دلایل اصلی عطر تند روغن‌ حیوانی، استفاده از روغن گوسفندی به صورت خالص است. روغن گوسفندی به دلیل داشتن ترکیبات خاص، عطری تندتر نسبت به سایر انواع روغن حیوانی دارد که ممکن است برای همه خوشایند نباشد.برای کم کردن این عطر تند می‌توان مقدار معینی روغن خالص گاوی با آن ترکیب کرد تا عطر روغن ملایم تر شود.

برند بویان با ترکیب دقیق و حساب شده روغن گاوی و گوسفندی، روغنی تولید کرده که عطری ملایم و طعمی دلپذیر دارد. این ترکیب نه تنها عطر تند روغن گوسفندی را کاهش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود طعم کلی روغن غنی‌تر و خوشایندتر شود. روغن‌های مخلوط گاوی گوسفندی بویان، علاوه بر داشتن عطر و طعم مطبوع، در بسته‌بندی‌های بهداشتی و کاربردی عرضه می‌شوند تا شما بتوانید از خواص و فواید هر دو نوع روغن گاوی و گوسفندی به طور همزمان بهره‌مند شوید.

اگر به دنبال روغنی با عطر ملایم و طعمی دلپذیر هستید، روغن‌های مخلوط بویان بهترین گزینه برای شما هستند. با استفاده از این روغن‌ها، می‌توانید از طعم لذیذ غذاهای خود لذت ببرید و در عین حال از خواص مفید روغن حیوانی نیز بهره‌مند شوید.

 

طرز خوشبو کردن روغن حیوانی

 

نحوه نگهداری روغن حیوانی

یکی دیگر از روش‌های خوش عطر کردن روغن حیوانی نحوه ی نگهداری روغن حیوانی است. در صورت نگهداری نادرست، عطر و طعم روغن حیوانی تغییر می‌کند و ناخوشایند می‌شود در نتیجه نگهداری درست روغن حیوانی تاثیر بسزایی در عطر و طعم آن دارد.

کرمانشاهی‌ها از دیرباز برای حفظ عطر و طعم روغن حیوانی، روش‌های سنتی و کارآمدی را به کار می‌بردند. یکی از بهترین روش‌ها برای نگهداری روغن برای طولانی مدت، استفاده از هیزه یا خیک است. هیزه که از پوست گوسفند یا بز تهیه می‌شود، محیطی خنک و تاریک را برای روغن فراهم کرده و باعث می‌شود روغن برای مدت طولانی تازه و خوش عطر باقی بماند.

 

روش دیگر استفاده از ظروف روحی یا کشکول است. این ظروف فلزی، علاوه بر حفظ دما، از اکسید شدن روغن نیز جلوگیری می‌کنند.

برند بویان روغن‌های حیوانی را به صورت کاملا بهداشتی و در  قوطی حلبی با روکش لاکی غیر قابل واکنش با روغن بسته بندی می‌کند که از اکسید شدن و تغییر طعم روغن جلوگیری می‌کند. به علاوه درپوش مخصوص این قوطی‌ها به شما کمک می‌کند بعد از باز کردن درب پلمپ بتوانید در پوش مخصوص ظرف را روی آن قرار داده و روغن را تازه و سالم نگهداری کنید.

البته برای نگهداری طولانی مدت توصیه می‌کنیم روغن را به یک هیزه یا کشکول انتقال دهید تا طرز خوشبو کردن روغن حیوانی عطر و طعم  روغن در طولانی مدت با همان کیفیت روز اول باقی بماند.

 نکات مهم برای نگهداری روغن حیوانی:

  •  جای خنک و تاریک: روغن حیوانی را دور از نور مستقیم خورشید و در مکانی خنک نگهداری کنید.
  •  ظرف مناسب: استفاده از هیزه(خیک) یا ظروف روحی بهترین گزینه است. از ظرف‌های شیشه‌ای درب دار می‌توان استفاده کرد.
  •  درب بسته: همیشه درب ظرف روغن را محکم ببندید تا از ورود هوا و اکسید شدن روغن جلوگیری شود.
  • با رعایت این نکات ساده، می‌توانید از روغن حیوانی تازه و خوش‌عطر برای مدت طولانی استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

همانطور که دیدید، خوشبو کردن روغن حیوانی کار دشواری نیست و با استفاده از روش‌های ساده و طبیعی می‌توانید به این هدف دست پیدا کنید. با استفاده از روغن حیوانی خوشبو، نه تنها می‌توانید طعم غذاهای خود را بهبود ببخشید، بلکه از خواص درمانی آن نیز بهره‌مند شوید.

روغن گوسفندی بویان، بهترین انتخاب برای کسانی است که به دنبال روغن حیوانی با عطر و طعم ملایم و کیفیت بالا هستند.

برای تجربه این طعم ناب، همین حالا سفارش خود را ثبت کنید. برای اطمینان از اصالت و کیفیت محصول، به صفحه محصول مراجعه فرمایید.