روغن حیوانی اصل کرمانشاهی را چگونه از روغن تقلبی تشخیص دهیم؟ باید به شما بگویم اگر قرار باشد روغن اصل حیوانی را از دست فروش ها تهیه کنید بدون تردید روغن تقلبی که گاها با روغن نباتی ترکیب می شود به دست شما می رسد؛ اما خرید از تولید کننده گان واقعی که محصولات خود را به صورت مستقیم و غیر مستقیم با حذف واسطه ها به فروش می رسانند. این مهم را برای شما فراهم آورده است که طعم واقعی روغن کرمانشاهی اصل را بار دیگر تجربه کنید. از آنجایی که شاید برخی از ما هنوز تفاوت بین روغن اصل و تقلبی را ندانیم لازم دیدیم که پیرامون این مهم مطالبی را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. چند راهکار ساده برای تشخیص روغن اصل در پیش روی شما است پس با ما همراه باشید.
روغن حیوانی چیست؟
روغن حیوانی یکی از برگزیده ترین روغن های است که در خوراک بین الملل به خوبی شناخته شده است. اصلی ترین مواد اولیه برای تهیه این روغن شیر گاو و گوسفند است که به صورت تکی و یا ترکیبی از این دو آماده می شود. در برخی از مواقع از شیر گاومیش و بز و در خارج از کشور از شیر بوفالو نیز برای آماده سازی آن استفاده می شود. این روغن محلی است و بهترین نمونه آن در منطقه کرمانشاه تهیه می شود. یکی از مرسوم ترین روش های تهیه این روغن به صورت سنتی، تهیه شیر و تبدیل آن به ماست و دوغ است که با استفاده از مشک کره دوغ را به دست می آورند و بعد از جوشاندن و از بین بردن ناخالصی به روغن خالص و با ارزش کرمانشاهی دست پیدا می کنند.
مزیت های روغن حیوانی چیست؟
آیا می دانستید که روغن اصل ضرر که ندارد مزیت های فراوانی را نیز برای سلامتی شما در پی دارد.
- کسانی که منع مصرف لبنیات دارند می توانند این کمبود را جبران کنند.
- برای سلامت گوارش و درمان یبوست شما توصیه شده است.
- می توانید اسیدهای چرب را از کبد و بدن خود دور کنید.
- تقویت سیستم ایمنی بدن فراهم می شود.
- کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب به دلیل اسیدهای چرب و امگا در پیش روی شما است.
روش های تشخیص روغن حیوانی را بدانیم
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که تصور می کنید دیگر روغن اصل پیدا نمی شود با همراه باشید.
حس بویایی و بینایی
اگر شما مهارت لازم را داشته باشید به راحتی می توانید در نگاه اول روغن اصل را بشناسید. همان طور که می دانید بین روغن حیوانی و روغن کرمانشاهی تنها تفاوتی که وجود دارد وجود مراتعی است که برای پرورش گوسفندان از آن استفاده می شود. همین امر سبب خوش عطر و طعم شدن آن می شود. از همین رو شما از روی رنگ و عطر و طعم روغن به راحتی می توانید به اصل بودن آن پی ببرید. روغن های حیوانی اصل بسیار خوش عطر و طعم هستند.
ذوب شوندگی بالا
یکی از اصلی ترین ویژگی های این روغن آب شدن سریع آن در دهان است؛ یعنی به محض اینکه حرارت به این روغن داده شود ذوب می شود. حال می خواهد با تماس دست باشد یا اینکه قدری از روغن در دهان شما گذاشته شود. کافی است مقداری روغن روی دست خود بگذارید به راحتی شاهد جذب آن روی پوست خود خواهید بود.
جذب شدن سریع
اگر نمی توانید با خوردن و حس کردن روغن به اصل بودن آن پی ببرید. به راحتی می توانید قدری از روغن را روی یک خشت آجر یا روی دیوار بمالید. اگر روغن سریع جذب شد بدانید که روغن فوق اصل است.
رنگ روغن
از آنجایی که برای آماده سازی این روغن از شیرهای متفاوتی استفاده می شود. قدری رنگ زردی روغن متغیر است؛ اما روغن گوسفند و بز با زردی کمتر و قدری مایل به سفید به فروش می رسد. روغن حیوانی گاوی نیز به طبع شیری که استفاده می شود زرد تر از دو نوع دیگر است. قیمت تمام شده روغن گوسفندی از گاوی نیز بیشتر است. پس هر چه رنگ زردی کمتر باشد مرغوبیت روغن بیشتر است.
مزه روغن اصل
کسانی که ارتباط مستقیم با محصولات لبنی دارند به راحتی می توانند از روی طعم و مزه روغن به اصل بودن آن پی ببرند روغن اصل به سرعت آب میشود بدون اینکه به دهان شما بچسبد و احساس بدی به شما دست دهد. داشتن طعم خوب در دهان نشان دهنده مرغوب بودن روغن است.
تشخیص ترکیب روغن حیوانی با روغن نباتی
تشخیص روغن اصل اگر با روغن نباتی ترکیب شده باشد کار دشواری نیست. برای این کار به یک حبه قند نیاز دارید. کافی است یک قاشق روغن را با یک حبه قند در یک ظرف شیشه ای گذاشته و درب آن را ببندید. بعد از یک ساعت اگر روغن شما به رنگ قرمز تغییر رنگ داد باید بدانید که با روغن نباتی ترکیب شده است. این یعنی شما روغن اصل حیوانی خریداری نکرده اید.
تشخیص روغن اصل با روغن نارگیل
برای این کار نیاز است مقداری روغن نارگیل و مقداری روغن حیوانی به صورت جداگانه گرم و با یک دیگر ترکیب شود. این ترکیب را به مدت یک ساعت باید در یخچال قرار دهید. اگر روغن شما از هم جدا شدند و دو لایه مجزا را تشکیل دادند بدانید که روغن شما اصل نیست. لایه لایه شدن روغن و عدم ترکیب آن ها بعد از سرد شدن نشان از تقلبی بودن روغن است.
تشخیص روغن حیوانی اصل در فصل های مناسب سال
به یاد داشته باشید که بهترین زمان برای روغن گیری اویل فصل بهار و اواسط فصل پاییز است. البته اگر مقدار روغن گرفته شده از شیر گاو و گوسفند زیاد باشد فروش تا اواسط زمستان نیز ادامه دارد. پس بهترین فصل برای خرید مستقیم روغن حیوانی اوایل فصل بهار، اواسط پاییز تا اواسط زمستان است که می توانید به روغن اصل دست پیدا کنید. البته این روزها شما به راحتی از طریق وب سایت های معتبر می توانید روغن کرمانشاهی اصل را در هر فصلی از سال خریداری کنید.
کلام آخر پیرامون تشخیص روغن اصل حیوانی
همان طور که در طی مقاله پیش رو مطالعه کردید با استفاده از حس بینایی و چشایی و تشخیص رنگ و حتی میزان ذوب شوندگی روغن اصل به راحتی می توانید به تشخیص روغن اصل دست پیدا کنید. روغن اصل عموماً رنگی زردتر، طعمی خوشمزهتر و بوی کمتر نسبت به روغن تقلبی دارد؛ اما تنها راهی که شما می توانید به جواب قطعی دست پیدا کنید آزمایش اندیس رایشر (اسیدهای چرب اشباع) در آزمایشگاههای معتبر است که برای شما بسیار هزینه بر است. راهکارهای عنوان شده تماما شما را تا هشتاد درصد به روغن اصل حیوانی می رساند. در پایان اگر شما هم تجربه خاصی در این راستا داشته اید می توانید از طریق بخش نظر سنجی آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
خیلی ممنون از اطلاعاتتون
من روغن گوسفندی خالص گرفتم از لبنیاتی ولی سفید نیست خیلی طبق گفته ی شما.اصل نیست یعنی؟
خودش بوش خوبه ولی تو غذا ک میریزم خیلیی بوش کمتر میشه مجبورم زیاد بریزم ک یکم بو بگیره ولی غذام خیلی چرب میشه